Koktajl Tiffany Mimoza (tylko dla osób pełnoletnich)

Koktajl Tiffany Mimoza

(tylko dla osób pełnoletnich)

 

Klasyczny Koktajl Mimozowy to wyjątkowe połączenie elegancji i orzeźwiającego smaku, idealny do podkreślenia uroczystych chwil. Skomponowany z szampana lub innego musującego wina oraz schłodzonego soku cytrusowego, zazwyczaj pomarańczowego, sprawia, że koktajl ten uznawany jest za klasykę podczas różnych okazji, od brunchy po wesela. Podawany w wysokim kieliszku do szampana, dodaje szlachetności i wyjątkowości każdemu wydarzeniu, włączając w to obszary usług biznesowych w pierwszej klasie w niektórych kolejach pasażerskich i liniach lotniczych.  

Mimoza Tiffany'ego natomiast, to autorska wariacja tego klasycznego napoju, wnosi do niego nowy wymiar smakowy i wizualny. Zamiana tradycyjnego soku pomarańczowego na likier oparty na pomarańczy, czyli Blue Curaçao, nadaje koktajlowi nie tylko intensywnego pomarańczowego smaku, ale także pięknego niebieskiego koloru. Likier ten jest nie tylko znakomitym zamiennikiem Triple Sec, ale również nadaje niebieskiej mimozie mocniejszy charakter i większą zawartość alkoholu niż oryginał.

Choć smak pozostaje niezmiennie pyszny, niebieska mimoza z Blue Curaçao dodaje do tego trunku wyjątkowej elegancji i atrakcyjności wizualnej. To nie tylko koktajl, to prawdziwe doświadczenie zmysłowe, idealne na świętowanie Nowego Roku podczas sylwestrowej nocy czy na karnawałowe spotkania z przyjaciółmi. Niech niebieska mimoza zdobi Twoje wyjątkowe chwile, tworząc niezapomnianą atmosferę radości i elegancji. Polecam gorąco do wypróbowania.

 

Kaloryczność potrawy w jednej porcji ±180 ml: 216 kcal

W tym: Białka 0.00 g | Tłuszcze 0.00 g | Węglowodany 8.28 g (w tym cukry 0.00 g)

Kalorie policzone na podstawie jednostkowych składników podanych w przepisie. 

Składniki:

(na jedną porcję)

 

- 30 ml likieru Blue Curaçao

- ±150 ml wytrawnego szampana lub wina musującego

 

Dodatkowo do dekoracji:

 

- 2 łyżki prostego syropu cukrowego lub płynnego miodu

- 2 łyżki cukru wanilinowego

- borówki amerykańskie



Przygotowanie:

 

Szampan / wino musujące jak i likier powinny być mocno schłodzone.

W małych miseczkach umieścić: w jednej syrop lub mód a w drugiej cukier wanilinowy.

Rant wysokiego kieliszka do szampana najpierw krótko zanurzyć w syropie lub miodzie, odczekać chwilkę, aby nadmiar syropu spłynął a następnie obtoczyć w cukrze.

Do tak udekorowanego kieliszka wlać porcje likieru Blue Curaçao. Następnie dopełnić kieliszek wytrawnym szampanem lub winem musującym.

Borówki umyć i nabić na długi patyczek lub mieszadełko do drinków. Umieścić patyczki w kieliszkach.

Podawać od razu po przygotowaniu.








Smacznego.

 

Komentarze

Popularne Posty