Blue Iced Coffee z Syropem Butterfly Pea
Blue Iced Coffee z Syropem Butterfly Pea
Zapraszam do
wypróbowania pysznej mrożonej kawy z błękitnym syropem z cudownych niebieskich
kwiatków Klitorii Ternateńskiej. Zaserwowanie tej
kawy gościom na pewno wywoła zachwyt na ich twarzach. Polecam.
Kaloryczność
Kawy w jednej porcji (ok 458 g): 366 kcal
W
tym: Białka 10.53 g | Tłuszcze 18.80 g | Węglowodany 38.60 g (w tym cukry 24.80
g)
Kalorie policzone na
podstawie jednostkowych składników podanych w przepisie.
Składniki
na Blue Iced Coffee:
(na
1 porcję)
- 100 ml syropu Butterfly Pea
https://www.kulinarne-co-nieco.pl/2023/01/syrop-butterfly-pea.html
- 300 ml zimnego mleka 3,2%, można użyć także
mleka roślinnego
- potrójne przestudzone espresso
- 30 ml śmietanki min 30%
- ½ szklanki kostek lodu
Przygotowanie:
Do
dużej szklanki wlać syrop Butterfly Pea.
Dodać
lód. Proponuję dzień wcześniej przygotować napar z Butterfly Pea Tea, wystudzić
go a następnie rozlać do pojemniczków na lód i zamrozić. Dzięki temu uzyskamy
niebieskie kostki lodu, które dodatkowo wzmocnią efekt wizualny naszej kawy.
Powoli
wlać zimne mleko a następnie kawę.
Wierzch
udekorować delikatnie spienioną śmietanką lub bitą śmietana w sprayu.
Od
razu podawać.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz