Podudzia z Kurczaka w Sosie Brzoskwiniowo - Sojowym (Crockpot / Wolnowar)
Podudzia z Kurczaka w Sosie
Brzoskwiniowo - Sojowym
(Crockpot
/ Wolnowar)
Podudzia
z kurczaka w sosie brzoskwiniowo - sojowym są pełne smaku i łatwe do
przygotowania z kilkoma prostymi składnikami. Polecam gorąco do wypróbowania.
Przepis na Wolnowar o pojemności 2,4 l
Kaloryczność
potrawy w 100 g: 152 kcal
W
tym: Białka 12.28 g | Tłuszcze 6.16 g | Węglowodany 12.10 g (w tym cukry 11.60 g)
Kalorie
policzone na podstawie jednostkowych składników podanych w przepisie.
Składniki:
- ok 6 sztuk podudzi z kurczaka
- 1 słoiczek konfitury brzoskwiniowej (ok 240 g)
- 2 łyżki ketchupu
- 3 łyżki sosu sojowego
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki przyprawy złocistej do kurczaka
Przygotowanie:
Podudzia umyć i osuszyć w ręczniku papierowym.
Następnie każde natrzeć złocistą przyprawą do kurczaka i odstawić do lodówki na
kilka godzina a najlepiej na całą noc.
Umieść zamarynowane mięso na dnie misy Wolnowaru.
W małej misce wymieszać ze sobą konfiturę
brzoskwiniową, ketchup, sos sojowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Powstałym
sosem zalać podudzia, wymieszać i rozpocząć proces gotowania.
Gotować całość przez ok 3½ h na HIGH lub 6 h na LOW.
Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami np.: z
warzywami, ryżem, z ziemniakami itd.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz