Masło Miodowo - Cynamonowe
Masło Miodowo - Cynamonowe
Masło
Miodowo – Cynamonowe bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu a jednocześnie
niesamowicie pyszny dodatek do np.: świeżo upieczonych bułeczek, do ciast drożdżowych,
do naleśników i deserów. Polecam gorąco do wypróbowania.
Kaloryczność
potrawy w 100 g: 478 kcal
W
tym: Białka 0.43 g | Tłuszcze 26.30 g | Węglowodany 55.16 g ( w tym cukry 53.18
g)
Kalorie
policzone na podstawie jednostkowych składników podanych w przepisie.
- 240 g miękkiego masła
- 360 g płynnego prawdziwego miodu
- 100 g cukru pudru
- 2 płaskie łyżeczki cynamonu
Przygotowanie:
Masło
umieścić w misie miksera razem z cukrem i ubić na jasną i puszystą masę (ubijać
ok 10 min na najwyższych obrotach miksera). Dodać miód oraz cynamon i całość
ubijać jeszcze kilka minut do całkowitego połączenia się składników i uzyskania
gładkiej, jednolitej masy.
Gotową
masełko umieścić w czystym słoiczku i przechowywać w lodówce.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz