Ciasto Kinder Country
Ciasto Kinder
Country
Batoniki
Kinder Country to połączenie mlecznego kremu i ziaren preparowanej pszenicy z
miodem oblane mleczną czekoladą. Są słodkie i chrupiące. Pomyślałam, więc
dlaczego nie stworzyć większej porcji tego przysmaku i oto jest. Ciasto a’la
Batonik Kinder Country bez pieczenia w wersji XXL dla wszystkich wielbicieli
słodkości. Polecam i zapraszam do wypróbowania.
Składniki na
spód:
- 2 szklanki
płatków Nestle Kangus
- 300 g
czekolady mlecznej
Składniki na
masę:
- 200 ml
mleka skondensowanego słodzonego
- 330 ml
śmietanki kremówki 30%
- 250 g
serka Mascarpone
- 2
opakowania mixu do bitej śmietany
Dodatkowo:
- 2 batoniki
Kinder Country
- ½ szklanki
płatków Nestle Kangus
- 50 g
mlecznej czekolady
Przygotowanie
spodu:
Czekoladę
rozpuścić w kąpieli wodnej na gładką masę. Dodać płatki Nestle Kangus i
wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników. Kwadratową lub okrągłą
blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód) i równomiernie rozprowadzić
masę na dnie, Wyrównać i odstawić do lodówki na ok 45 min, aby masa stężała.
Przygotowanie
kremu:
W misie
miksera umieścić serek Mascarpone i mleko skondensowane słodzone. Ubijać na
wysokich obrotach aż całość dokładnie się połączy. Następnie wlać śmietankę i 2
opakowania mixu do bitej śmietany. Dalej ubijać aż masa zacznie zmieniać swoją
konsystencję w gęsty krem.
Przygotowanie
ciasta Kinder Country:
Blaszkę z
zastygniętym spodem wyjąć z lodówki. Zdjąć papier do pieczenia i umieścić spód
ponownie w blaszce. Krem wyłożyć na czekoladowy spód i wyrównać. Batoniki
Kinder Country pokroić na mniejsze kawałki a czekoladę zetrzeć na tarce z
grubymi oczkami. Wierzch kremu ozdobić kawałkami batoników, tartej czekolady i
płatkami Nestle Kangus. Całość ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin a
najlepiej na całą noc.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz