Ciasto Kinder Country


Ciasto Kinder Country

Batoniki Kinder Country to połączenie mlecznego kremu i ziaren preparowanej pszenicy z miodem oblane mleczną czekoladą. Są słodkie i chrupiące. Pomyślałam, więc dlaczego nie stworzyć większej porcji tego przysmaku i oto jest. Ciasto a’la Batonik Kinder Country bez pieczenia w wersji XXL dla wszystkich wielbicieli słodkości. Polecam i zapraszam do wypróbowania.




Składniki na spód:

- 2 szklanki płatków Nestle Kangus
- 300 g czekolady mlecznej


Składniki na masę:

- 200 ml mleka skondensowanego słodzonego
- 330 ml śmietanki kremówki 30%
- 250 g serka Mascarpone
- 2 opakowania mixu do bitej śmietany


Dodatkowo:

- 2 batoniki Kinder Country
- ½ szklanki płatków Nestle Kangus
- 50 g mlecznej czekolady


Przygotowanie spodu:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej na gładką masę. Dodać płatki Nestle Kangus i wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników. Kwadratową lub okrągłą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód) i równomiernie rozprowadzić masę na dnie, Wyrównać i odstawić do lodówki na ok 45 min, aby masa stężała.

Przygotowanie kremu:

W misie miksera umieścić serek Mascarpone i mleko skondensowane słodzone. Ubijać na wysokich obrotach aż całość dokładnie się połączy. Następnie wlać śmietankę i 2 opakowania mixu do bitej śmietany. Dalej ubijać aż masa zacznie zmieniać swoją konsystencję w gęsty krem.

Przygotowanie ciasta Kinder Country:

Blaszkę z zastygniętym spodem wyjąć z lodówki. Zdjąć papier do pieczenia i umieścić spód ponownie w blaszce. Krem wyłożyć na czekoladowy spód i wyrównać. Batoniki Kinder Country pokroić na mniejsze kawałki a czekoladę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Wierzch kremu ozdobić kawałkami batoników, tartej czekolady i płatkami Nestle Kangus. Całość ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.




Smacznego.

Komentarze

Popularne Posty